Fyrudden till Harstena

Följ med på en dagstur till Harstena med fartyget M/S Ellen af Harstena. Skärgårdskompaniets passagerarbåt Ellen af Harstena avgår alla dagar i veckan under hela sommaren (20 juni – 23 augusti) från hamnen i Fyrudden. Välkommen att följa med på en resa du sent ska glömma. Koppla bort lite av din vardag till fördel för blått hav, kobbar och skär.

Mer information om tider, priser och bokning finns på www.skargardskompaniet.se 

Detta får du uppleva under resan

Ellen af Harstena byggdes 1885 på Motala Mekaniska Verkstad. Ellen har plats för 90 passagerare och tillsammans kryssar vi sakta fram mot målet för denna båttur, som är det lilla fiskesamhället Harstena längst ut i skärgården.

Harstena ligger i Gryts skärgård på gränsen till Sankt Anna och turen tar en dryg timme. Väl på ön kan man äta på skärgårdskrogen, sola och bada eller bara utforska omgivningarna. Här finns också ett bageri och ett litet museum.

På vägen passeras även Ämtö. På Ämtö finns en fin liten sandstrand om man vill stanna över dagen och bada, här finns också en kiosk med glass för varma dagar. Vill man stanna över natten finns fina små stugor att hyra.